Til hovedinnhold

Ny investering i unotert infrastruktur for fornybar energi

Norges Bank Investment Management [1] har inngått en avtale med Copenhagen Infrastructure Partners om å investere 900 millioner euro i deres siste infrastrukturfond for fornybar energi.

26. august 2024

Forvaltningsmandatet fra Finansdepartementet fra 2019 åpnet for direkte og indirekte investeringer i unotert infrastruktur for fornybar energi. Vi har til nå gjennomført seks direkteinvesteringer i solenergi og vindkraft i Europa.

Vi fortsetter å bygge denne porteføljen og har nå inngått avtale om en indirekte investering gjennom fond, i tråd med strategiplanen for inneværende periode. 23. august ble det inngått en avtale om å investere 900 millioner euro, tilsvarende rundt 10,6 milliarder kroner, i Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) flaggskipfond «CI V».

- Denne avtalen vil gi oss muligheten til å investere i utviklingsprosjekter innen fornybar energi, og investeringen er et godt tilskudd til porteføljen vi er i ferd med å bygge opp. Vi vil få flere investeringsmuligheter og eksponering mot andre deler av verdikjeden, samt mulighet til å fortsette å bygge kompetanse og erfaring med nye markeder og teknologier, sier Mie Holstad, investeringsdirektør for eiendom og infrastruktur i Norges Bank Investment Management.

CIP og CI V vil investere i fornybar energi med fokus på havvind, vind på land, solparker, strømnett og lagring. Investeringene vil fordeles jevnt på tre regioner: Nord-Amerika, Vest-Europa og utviklede land i Asia-Stillehavsregionen. 

- Vi har jobbet lenge med å kartlegge investeringsrisiko og ikke-finansiell risiko og er fornøyde med valget av CIP som partner. CIP er en erfaren industriell partner med godt omdømme. Gjennomgangen har vist at CIP har skapt solid avkastning for investorer på en åpen og ansvarlig måte, sier Holstad.

Pressekontakt:
Line Aaltvedt    
Kommunikasjonssjef
Tlf: +47 948 54 656
Epost: press@nbim.no 

 

 

[1] Norges Bank Investment Management er investeringsvirksomheten hos Norges Bank. Alle unoterte (eller direkte) investeringer i eiendom og infrastruktur for fornybar energi gjennomføres og forvaltes av datterselskaper etablert av Norges Bank.