Til hovedinnhold

Fondet øker eierskapet i Meadowhall

Norges Bank Investment Management har signert en avtale om å kjøpe en ytterligere andel på 50 prosent av kjøpesenteret Meadowhall i Sheffield, fra partneren British Land.

19. mai 2024

Med denne avtalen vil fondet eie 100 prosent av Meadowhall.

Avtalen ble signert 18. mai 2024 og forventes gjennomført 12. juli 2024.

Norges Bank Investment Management (1) vil betale 360 millioner pund, tilsvarende rundt 4,9 milliarder kroner, for andelen på 50 prosent. Eiendommen er verdsatt til totalt 720 millioner pund, tilsvarende rundt 9,8 milliarder kroner. Eiendommen er beheftet med 426 millioner pund, tilsvarende rundt 5,8 milliarder kroner, i gjeld. Utover dette er det ingen finansiering involvert i transaksjonen.

–Vi er veldig glade for å utvide eierskapet vårt i Meadowhall, et av de dominerende kjøpesentrene i landet med svært gode kvaliteter, sier Mie Holstad, investeringsdirektør for eiendom.

Selger av eiendommen er British Land. British Land vil fortsette å ta seg av forvaltningen av bygget.

–Vi har fortsatt tro på høykvalitetsbygg innen handelssektoren, hvor leiepriser og verdier har blitt betydelig redusert. Vi er glade for å ha fått muligheten til å få en større eierandel i Meadowhall, sier Jayesh Patel, leder for eiendom i Storbritannia.

Eiendommen består av rundt 140 000 kvadratmeter med varehandelslokaler.

Pressekontakt:
Line Aaltvedt
Kommunikasjonssjef
Tlf: +47 948 54 656
Epost: press@nbim.no

 

[1] Norges Bank Investment Management er investeringsvirksomheten hos Norges Bank. Alle unoterte (eller direkte) investeringer i unotert eiendom og infrastruktur for fornybar energi gjennomføres og forvaltes av datterselskaper etablert av Norges Bank.